'Ajax wijst biedingen op twee zomeraankopen af, Tahirovic wil voor kans gaan'

'Ajax wijst biedingen op twee zomeraankopen af, Tahirovic wil voor kans gaan'

31 januari - 08:26 Laatste update: 08:49
68

De kans is erg groot dat Ajax deze winter nog geen afscheid gaat nemen van Chuba Akpom en Benjamin Tahirovic. Dat meldt De Telegraaf woensdag. De zomeraankopen liggen goed in de markt, maar bij beide spelers zijn er obstakels die een vertrek onwaarschijnlijk maken.

In het geval van Tahirovic is het geen obstakel maar een overtuiging. De middenvelder zou goed in de markt liggen, maar hij wil zelf dolgraag voor zijn kans bij Ajax gaan. De prestaties van Tahirovic in de eerste seizoenshelft zijn wisselvallig, maar hij wil zich koste wat kost laten zien aan trainer John van 't Schip. De twintigjarige Tahirovic werd afgelopen zomer voor 7,5 miljoen euro overgenomen van AS Roma.

Wat betreft Akpom liggen de obstakels bij de clubs die hem willen. Clubs als Everton, Luton Town en Lille OSC zouden zich hebben gemeld bij Ajax en de Engelsman zou zelf ook niet onwelwillend tegenover een transfer staan. Alle geïnteresseerde clubs willen Akpom echter alléén huren en daar gaat Ajax niet mee akkoord. Vooralsnog lijkt het er dus op dat ook Akpom in de tweede seizoenshelft in Amsterdam te zien is.

Akpom is al de hele winterse transferperiode een onderwerp van gesprek bij Ajax. De Amsterdammers zouden alleen willen meewerken aan een huurtransfer, als er een verplichte optie tot koop in het contract wordt opgenomen. Ajax wil tussen de vijftien en twintig miljoen euro zien voor de Engelsman. Akpom speelde tot dusver twintig officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij negen keer scoorde. De laatste twee duels, tegen RKC Waalwijk en Heracles Almelo, ontbrak hij wegens ziekte.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!