'Dilrosun kan koffers pakken: van Feyenoord naar recordkampioen Mexico'

'Dilrosun kan koffers pakken: van Feyenoord naar recordkampioen Mexico'

31 januari - 22:56 Laatste update: 23:07
26

Javairô Dilrosun gaat zijn carrière vervolgen bij de Mexicaans recordkampioen Club América. Dat meldt 1908.nl woensdagavond. De 25-jarige aanvaller verlaat Feyenoord na anderhalf seizoen.

Woensdagmiddag trainde Dilrosun nog mee bij Feyenoord, maar het ziet ernaar uit dat hij zijn koffers gaat pakken. De vleugelaanvaller lijkt binnen enkele uren af te reizen naar Mexico, klinkt. Het zou een kwestie zijn van de puntjes op de i zetten, voordat de deal afgerond kan worden.

Feyenoord houdt naar verluidt enkele miljoenen over aan de transfer van Dilrosun. In 2022 kwam hij voor zo'n vier miljoen euro over van het Duitse Hertha BSC. Dilrosun speelde 55 wedstrijden voor de Rotterdammers, waarin hij zeven keer trefzeker was. Ook gaf hij negen assists. De deal moet vóór vrijdagochtend 07.00 uur Nederlandse tijd rond zijn: op dat tijdstip sluit de Mexicaanse transfermarkt.

Feyenoord is ook nadrukkelijk op zoek naar winterse versterkingen in de aanval. De kans dat die aanwinst Luciano Rodríguez wordt, lijkt inmiddels niet meer zo groot. Er is nog maar één dag te gaan voordat de markt sluit en Liverpool FC Montevideo heeft nog altijd geen toestemming gegeven. Volgens de laatste ontwikkelingen zou Feyenoord zich toch gaan mengen in de strijd om Excelsior-aanvaller Couhaib Driouech.