Overmars verbijsterd na 'onderhandelingen' met Mislintat: 'Heel bizar, heel bizar'

Overmars verbijsterd na 'onderhandelingen' met Mislintat: 'Heel bizar, heel bizar'

2 februari - 19:04
154

Marc Overmars was verbijsterd over de manier van onderhandelen inzake de transfer van Gaston Avila naar Ajax. Dat vertelt de voormalig technisch directeur in een openhartig interview met de NOS. Voor Overmars voelde het ook verkeerd om een speler als Avila aan Ajax te verkopen.

"Heel bizar. Heel bizar", vat Overmars de onderhandelingen met Mislintat over Avila samen. "Ik zei tegen mijn collega: 'Ik wil me er een beetje buiten houden. Doe jij maar het contact met de mensen die op kantoor zitten, de afwikkeling enzovoorts.' Ik heb Mislintat één berichtje gestuurd. Het was de snelste deal ooit. Maar voor mij was het ook moeilijk, omdat ik dacht: godver, wat halen ze in huis?"

Overmars was er absoluut niet van overtuigd dat Avila goed bij Ajax zou passen. "Hij stond zelf ook in dubio. Hij was een speler die in de spelersgroep echt geliefd was. Je moet iets verkopen aan de club waar je van houdt. Bij Ávila dacht ik: hij is niet een typische Ajax-speler."

Ajax maakte uiteindelijk 14,5 miljoen euro over aan Royal Antwerp voor de diensten van Avila. Volgens Overmars zaten hij en zijn collega’s inderdaad hoog in de boom bij die transfer. "Ja. Dat is de som die aan Ajax is voorgelegd. Vervolgens beslist Mislintat of dat bedrag voor Ávila moet worden betaald. Het is niet Marc Overmars die dat beslist."