Emotioneel verhaal van Lam (PEC) over dochtertje: 'M'n vrouw wilde dat ik speelde'

Emotioneel verhaal van Lam (PEC) over dochtertje: 'M'n vrouw wilde dat ik speelde'

4 februari - 20:12
27

Thomas Lam heeft een boekje opengedaan over de zware week die hij achter de rug heeft. De verdediger van PEC Zwolle kreeg samen met zijn vrouw 'slecht nieuws' over zijn dochtertje. Lam droeg zijn goal ook op aan zijn dochter en vrouw.

Lam maakte zondag de 0-1 voor PEC op bezoek bij Sparta. De Finse stopper zocht daarna de camera op. Dat heeft een emotionele reden, zo vertelt Lam na afloop bij ESPN. "Ik heb een lastige week gehad door gezinsomstandigheden. Mijn dochtertje heeft slecht nieuws gekregen. Ze ligt momenteel in het ziekenhuis, dus mijn doelpunt was voor haar en mijn vrouw."

"Dat gaat je niet in de koude kleren zitten", gaat Lam verder. "Het is een echte bikkel, die dochter van ons. Ze is vier maanden, maar het is niet leuk. Mijn vrouw wilde dat ik ging spelen en ik heb me eroverheen gezet. We hebben gewonnen, ik heb gescoord. Heel blij mee, maar ik denk wel steeds aan hoe het in het ziekenhuis gaat."

Lam speelde uiteindelijk de hele wedstrijd. Na zijn treffer wist hij samen met de rest van de PEC-defensie de nul te houden, waardoor de Blauwingers met 0-2 wisten te winnen van Sparta.