Opvallende voorzorgsmaatregel Van Polen: 'Ben naar Manschot toegelopen'

Opvallende voorzorgsmaatregel Van Polen: 'Ben naar Manschot toegelopen'

5 februari - 15:13 Laatste update: 00:00
23

Bram van Polen wil de IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles van komend weekend zeker niet missen. Hij hield in de wedstrijd tegen Sparta (0-2 zege) dan ook rekening met pijntjes aan zijn hamstring én met het feit dat hij op scherp stond.

De PEC Zwolle-aanvoerder liet zich in de 51e minuut wisselen, nadat hij naar zijn hamstring greep. "Het begon de eerste helft al een beetje te trekken, het voelde niet heel lekker", geeft hij aan in gesprek met ESPN. Zorgen over zijn aanwezigheid in de derby tegen Go Ahead Eagles maakt hij zich echter niet. "Ik maakte op een gegeven moment een sprint aan de zijkant, dat had ik niet moeten doen. Maar ik denk dat ik wel op tijd ben hoor."
 
De klachten aan zijn hamstring waren voor de verdediger niet zijn enige zorgen. Van Polen stond ook op scherp en dus mocht er geen kaart gepakt worden. Ook hier had hij al rekening mee gehouden bij scheidsrechter Jeroen Manschot. "Van tevoren ben ik nog even naar Manschot toegelopen, van: ik ga me echt proberen in te houden, maar wil je me wel een beetje helpen. Deze wedstrijd wil ik echt niet missen, man."
 
De IJsselderby wordt op zondag 11 februari gespeeld in De Adelaarshorst, in Deventer. De aftrap is om 12.15 uur.