Vermoedelijke opstelling AZ: Géén Pavlidis, return Azië Cup-duo

Vermoedelijke opstelling AZ: Géén Pavlidis, return Azië Cup-duo

7 februari - 09:00
45

AZ wil zich woensdagavond revancheren voor de 0-1 nederlaag tegen Feyenoord van afgelopen weekend. De Alkmaarders reizen dit keer af naar Rotterdam, waar trainer Maarten Martens zijn elftal op een aantal plekken (noodgedwongen) wijzigt voor de kwartfinale van de KNVB Beker. VoetbalPrimeur neemt de verwachte opstelling van AZ met je door. 

De eerste wijziging bij AZ vindt plaats onder de lat. Doelman Matthew Ryan strandde met Australië in de kwartfinale van de Azië Cup en is inmiddels weer in Alkmaar. Rome-Jayden Owusu-Oduro zal dus weer plaats moeten maken voor de nummer 1 van AZ. 

Wedden

Meer odds

Ook de Japanner Yukinari Sugawara is teruggekeerd van de Azië Cup en hij zal zijn vertrouwde plaats op de rechtsbackpositie weer innemen. Dat is een meevaller voor Martens, aangezien Denso Kasius geschorst is. Alexandre Penetra zal hierdoor plaatsnemen op de bank. Het defensieve centrum van de Alkmaarder wordt gevormd door Wouter Goes en Riechedly Bazoer, de linksbackpositie wordt bekleed door David Møller Wolfe. 

Op de as van het veld is er uiteraard plek voor aanvoerder Jordy Clasie. Hij zal op het middenveld bijgestaan worden door Dani de Wit en Sven Mijnans. 

Het grootste probleem voor AZ is het ontbreken van Eredivisietopscorer Vangelis Pavlidis wegens een schorsing. Martens liet nog in het midden wie hij als vervanger op het oog heeft. Met Ernest Poku, Ibrahim Sadiq en Lequincio Zeefuik heeft de trainer van AZ in ieder geval meerdere opties. Op de linkerflank lijkt Ruben van Bommel te starten, terwijl er op rechts ruimte is voor de achttienjarige Jayden Addai. 

Vermoedelijke XI AZ: Ryan; Sugawara, Goes, Bazoer, Møller Wolfe; Clasie, De Wit, Mijnans; Van Bommel, Zeefuik, Addai. 

Vermoedelijke XI Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Hancko, Trauner, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

Feyenoord - AZ begint woensdag om 21.00 uur. De winnaar van het duel stoot door naar de halve finales van het bekertoernooi.