'Zirkzee mag dromen van binnenlandse overstap: gesprekken met Bologna gestart'

'Zirkzee mag dromen van binnenlandse overstap: gesprekken met Bologna gestart'

8 februari - 15:33
21

Napoli wil werk maken van een transfer van Joshua Zirkzee. Volgens La Repubblica ziet de Italiaanse kampioen de potentiële opvolger van Victor Osimhen in Zirkzee, die minimaal zestig miljoen euro zou moeten kosten.

Zirkzee is dit seizoen goed op dreef bij Bologna, waardoor de clubs voor hem in de rij staan. Eerder werd de Nederlander al gelinkt aan onder meer AC Milan, Manchester United, Arsenal en Tottenham Hotspur. Recent viel de naam van de spits ook bij Napoli. La Repubblica heeft daar nu nieuws over: volgens de krant heeft Napoli al gesproken met Bologna over een transfer.

De huidige nummer zeven van de Serie A moet echter wel diep in de buidel tasten, wil het Zirkzee aantrekken: naar verluidt vraagt Bologna op dit moment zestig miljoen euro voor het opleidingsproduct van Feyenoord.

Bologna nam Zirkzee anderhalf jaar geleden voor zo'n 8,5 miljoen euro over van Bayern München. De Duitsers beschikken over een terugkoopoptie. In Italië loopt het contract van de aanvaller, die tot dusver acht keer trefzeker was in de Serie A, tot medio 2026.