Been hard voor keuze van Slot bij Feyenoord: 'Ik vind het armoedig'

Been hard voor keuze van Slot bij Feyenoord: 'Ik vind het armoedig'

11 februari - 07:15
97

Mario Been kan zich niet vinden in het feit dat Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten wordt geposteerd bij Feyenoord. De voormalig trainer van de Rotterdammers oordeelt bij De Eretribune dat de club betere opties heeft, en noemt de keuze 'armoedig'.

"Ik vind het armoedig. Feyenoord heeft genoeg opties om daar een echte buitenspeler neer te zetten. Alleen zal Arne Slot dusdanig ontevreden zijn over de spelers die daar kunnen spelen, dat hij andere keuzes maakt", aldus Been.

Nu Gernot Trauner niet fit is, valt het te bezien of Nieuwkoop weer als rechtsbuiten aan moet treden. "Hij moet nu noodgedwongen een andere keuze maken. Of hij gaat met Geertruida spelen en Nieuwkoop gaat een plek terug. En dan komt er een echte buitenspeler in de vorm van bijvoorbeeld Minteh. Of hij kiest voor Beelen en dan kan Nieuwkoop gewoon aan de buitenkant blijven staan."

"Maar ik vind Feyenoord in thuiswedstrijden over het algemeen de betere ploeg. Dus daar moet wel een echte rechtsbuiten staan", vervolgt Been, die (indien Timber fit is) graag zou zien dat Feyenoord aantreedt met Calvin Stengs als rechtsbuiten. "Zo hebben ze Europees heel veel gespeeld. Stengs rechtsbuiten en daarachter Timber, Zerrouki en Wieffer."

Benieuwd hoe data een rol speelt in Europese toptransfers? Check #DoneDeal!