Chelsea zet kleine 80 procent balbezit dankzij Gallagher pas laat om in zege

Chelsea zet kleine 80 procent balbezit dankzij Gallagher pas laat om in zege

12 februari - 23:04 Laatste update: 23:08
3

Chelsea is maandagavond op bezoek bij Crystal Palace ternauwernood ontsnapt aan het derde puntenverlies in de Premier League op een rij. The Blues hadden veel meer balbezit dan de thuisploeg, maar wisten het duel pas in de absolute slotfase naar zich toe te trekken. Middenvelder Conor Gallagher ontpopte zich met twee doelpunten tot man van de wedstrijd. 

De laatste keer dat Chelsea hiervoor een PL-wedstrijd wist te winnen, was op 13 januari. Daarna gingen de duels met Liverpool en Wolverhampton Wanderers verloren. Die nederlagen voerden de druk op manager Mauricio Pochettino behoorlijk op. 

Tegen het Palace van Roy Hodgson leek het na een halfuur spelen opnieuw mis te gaan. Chelsea domineerde bij de Londense stadgenoot, maar het was de thuisploeg die de voorsprong wist te nemen. Jefferson Lerma schoot schitterend raak van afstand. Doelman Djordje Petrovic liet hij volstrekt kansloos. 

Pas kort na rust wisten de bezoekers de grote hoeveelheid balbezit om te zetten in een doelpunt. Nota bene Gallagher, die in het seizoen 2021/22 op huurbasis voor Palace speelde, nam het doelpunt voor zijn rekening.

Lang leken The Blues genoegen te moeten nemen met één punt, maar in de slotfase maakte (wederom) Callagher het winnende doelpunt. Het slotakkoord was van Enzo Fernandez: 1-3. Door de zege komt Chelsea op 32 punten, waarmee het tiende staat. Het gat met nummer negen Brighton bedraagt drie punten.