NEC-verdediger wil Brobbey onschadelijk gaan maken: 'Zijn spel ligt mij wel'

NEC-verdediger wil Brobbey onschadelijk gaan maken: 'Zijn spel ligt mij wel'

16 februari - 20:46 Laatste update: 20:51
21

NEC-verdediger Philippe Sandler kijkt uit naar het uitduel met Ajax van komende zondag. De centrale verdediger verheugt zich met name op de persoonlijke duels die hij moet gaan uitvechten met spits Brian Brobbey, die hij goed kent. 

"Hij doet het echt uitstekend", vertelt Sandler over Brobbey, opgetekend door Omroep Gelderland. "Ik ken hem ook goed, het is leuk om tegen hem te spelen. Zijn spel ligt mij wel, het is leuk dat hij een andere speelstijl heeft dan de meeste spitsen in de Eredivisie", vervolgt Sandler, die daarmee waarschijnlijk doelt op de sterke fysiek van de Ajax-spits. 

Sandler zelf heeft ook een verleden bij Ajax. De verdediger speelde er in de jeugd, en zou volgens voormalig teamgenoot Jordy Bruijn op dit moment niet misstaan bij de club uit Amsterdam. "Ik krijg die dingen niet zo mee, maar familieleden en vrienden die ook Ajax-supporter zijn, lezen dat. Die sturen dan appjes. Dat is leuk, maar ik probeer me te focussen op NEC. Ik heb een geweldige tijd gehad bij Ajax, daar heb ik heel veel geleerd. Ik speelde toen vaak op het middenveld, op latere leeftijd ben ik pas centraal gaan spelen. Maar daar is zeker de basis gelegd voor hoe ik nu speel."

Eerder dit seizoen won Ajax met 1-2 bij NEC, maar een Nijmeegs resultaat was op basis van het spelbeeld die dag niet vreemd geweest. Sandler leeft dan ook met vertrouwen toe naar het duel in Amsterdam. "Het is in de Arena, dat zijn zeker leuke wedstrijden. Ik denk dat het aan onszelf ligt. Als we ons eigen spel spelen, valt er zeker wat te behalen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal met zaakwaarnemer Menno Groenveld!