Berghuis krijgt wind van voren: 'Schrikbarend, hij verneukt het spel van Ajax'

Berghuis krijgt wind van voren: 'Schrikbarend, hij verneukt het spel van Ajax'

17 februari - 09:27 Laatste update: 09:42
141

Kees Luijckx zag Steven Berghuis een prestatie met twee gezichten leveren tegen Bodø/Glimt. De analist vertelt in Voetbalpraat van ESPN dat de captain wel op een mooie manier de gelijkmaker maakte tegen de Noren, maar hij zorgde er ook voor dat Ajax niet het gewilde spel kon spelen.

"Ik heb Berghuis gezien, dat vond ik echt schrikbarend", vertelt Luijckx over Berghuis tegen Bodø/Glimt. "Hoe hij erbij loopt zonder bal. Het lijkt mij wel lastig voor een trainer, want hij schiet op briljante wijze de 2-2 binnen. Alleen hij verneukt ook echt hoe je als team wilt spelen. Dat wilde ik wel even zeggen." Berghuis maakte met een mooi lobje de extreem late gelijkmaker tegen Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League.

Uiteindelijk komt Luijckx wel op zijn woorden terug en matigt hij zijn taalgebruik. "Het woord 'verneuken' moet ik wel even terugnemen. Op een gegeven moment lijkt het alsof ze niet meer willen en dat merk ik bij Berghuis. Hij wordt bijna cynisch door de manier waarop het nu gaat bij Ajax. Hij loopt gewoon niet, hij hobbelt er een beetje achteraan. Dat vind ik echt schokkend om te zien."

Zelf zag Berghuis na de wedstrijd tegen Bodø/Glimt ook een groot probleem bij Ajax. Volgens hem werd het middenveld, waar hij zelf ook onderdeel van uitmaakt, overlopen door de Noren. "Ik had het gevoel dat Jordan Henderson op het middenveld er in zijn eentje voorstond. Zij kregen constant met de kantwissel die middenvelder vrij gespeeld. Dat gevoel had ik tijdens de wedstrijd."