Bosz oordeelt over Pepi-experiment en licht tipje van de sluier op voor Dortmund

Bosz oordeelt over Pepi-experiment en licht tipje van de sluier op voor Dortmund

17 februari - 10:32
46

Peter Bosz is niet geheel tevreden over het experiment met Ricardo Pepi als hangende linksbuiten. De trainer van PSV laat doorschemeren dat de Amerikaanse international geen optie is voor de Champions League-kraker tegen Borussia Dortmund.

Pepi vormde tegen Heracles Almelo een voorhoede met Luuk de Jong en Hirving Lozano. "Je staat daar met Sergiño Dest achter, dus je mist dan iemand die de bal erin kan gooien. De creativiteit werd minder en minder", oordeelt Bosz over zijn experiment. "Gezien het aantal kansen dat we creëerden kon het wel. Met wat geluk had Pepi gescoord. Maar je moet de ogen niet sluiten, we hebben maar een kwartier elf tegen elf gespeeld. Dan hadden we nog moeten zien hoe dat zou uitpakken."

Bosz lijkt niet van plan om Pepi structureel in te gaan zetten als linksbuiten. "Als het een keer aan het einde van een wedstrijd zou moeten omdat we achter staan en je ook eens aan een noodscenario moet denken; dan zou het misschien kunnen. Maar dit zou tegen Dortmund ook niet mijn voorkeur hebben", erkent de PSV-trainer, die nog niet weet of Johan Bakayoko dinsdag weer inzetbaar is. De Belgische rechtsbuiten is ziek.

Als Bakayoko op tijd fit is, dan keert hij in principe terug in de basis. Lozano, die met zijn vorm tobt, kan dan naar de andere flank, al is Malik Tillman daar ook een optie. Ismael Saibari kreeg rust tegen Heracles, maar verschijnt tegen Dortmund zo goed als zeker weer aan de aftrap.