FC Utrecht krijgt boodschap: 'Deze situatie is een jaar houdbaar, dan niet meer'

FC Utrecht krijgt boodschap: 'Deze situatie is een jaar houdbaar, dan niet meer'

17 februari - 22:15
32

Mattijs Branderhorst wil na dit seizoen niet nog een jaar op de bank zitten bij FC Utrecht. De dertigjarige doelman werd afgelopen zomer gehaald als eerste keeper, maar belandde op het tweede plan door de plotselinge komst van Vasilis Barkas.

Door een blessure van Barkas staat Branderhorst zondag onder de lat tegen FC Twente. "Ik had aan het begin van het seizoen iets anders verwacht en iets anders voor ogen. We weten allemaal hoe dat is gegaan. Ik moet eerlijk zijn", laat de keeper optekenen door De Telegraaf. Branderhorst begrijpt dat Barkas de voorkeur krijgt. Maar: "Het frustreert natuurlijk wel en je doet er alles aan."

Het zet Branderhorst richting volgend seizoen aan het denken. "Iedereen weet dat deze situatie een jaar houdbaar is en daarna niet meer", stelt hij. "Ik heb vorig jaar bij NEC al zo’n jaar gehad en ik wil niet de rest van mijn leven ergens tweede keeper zijn, want daarmee zou ik mezelf tekort doen. Ik moet volgend seizoen hoe dan ook ergens eerste keeper zijn. Of dat nu hier is of ergens anders, gaan we zien."

"Dat heeft met een aantal dingen te maken", legt de doelman uit. "Daar hebben we intern over gesproken en daar gaan we verder ook afspraken over maken. Dat begrijpt de club ook. Het speelt ook mee, dat ik me op een goede manier heb opgesteld het hele seizoen. Dan creëer je ook dat mensen willen meedenken. Daarom denk ik ook, dat er zeker een oplossing gaat komen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal met zaakwaarnemer Menno Groenveld!