Van Polen doet onthulling over PEC-toekomst: 'Neig ik naar'

Van Polen doet onthulling over PEC-toekomst: 'Neig ik naar'

18 februari - 10:23
17

Aan het lange huwelijk tussen Bram van Polen en PEC Zwolle kan na dit seizoen een einde komen. De 38-jarige aanvoerder neigt na zeventien seizoenen bij de Blauwvingers naar stoppen, vertelt hij zondag bij Goedemorgen Eredivisie.

Hans Kraay was een week geleden stellig: "Bram van Polen gaat honderd procent verlengen." Daar blijkt de verdediger zelf anders over te denken. "Zo goed ken je mij dus blijkbaar niet, Hans", reageert hij. "Ik begin af en toe wel te twijfelen om nog een jaartje door te gaan, omdat de resultaten natuurlijk goed zijn. Dan is het wel heel leuk om die momenten met je teamgenoten mee te maken."

"Dat gevoel van op het veld staan en in de kleedkamer, is wel echt iets unieks", vervolgt Van Polen, die desondanks zijn afscheid voelt naderen. "Ik lul eromheen, omdat ik het serieus nog niet helemaal weet. Soms denk ik echt: ik kap ermee, het is mooi geweest. En soms heb ik zoiets van: ik wil weer. Maar ik neig eerder naar stoppen. Meer dan dat ik nog een jaartje doorga", onthult de PEC-icoon.

Volgens Van Polen is dat vooral een keuze vanwege zijn familie. "Fysiek kan ik nog aardig mee. Alleen je moet er wel heel veel voor laten. Uiteindelijk staat het leven altijd in het teken van voetbal. Dat is aan de ene kant niet zo erg. Maar als je veel moet missen - ook naar mijn kinderen toe - dan gaat het wel meespelen. Je wil het moment voor zijn dat je aan alle kanten voorbij wordt gelopen. Dan misschien maar eerder stoppen."

Van Polen genoot zijn opleiding bij Vitesse, maar hij brak door bij PEC Zwolle. Hij debuteerde op 12 oktober 2007 en bleef de Overijsselse club sindsdien altijd trouw.