Van 't Schip noemt Ajax-duo: 'Hij was geen heel grote verbetering'

Van 't Schip noemt Ajax-duo: 'Hij was geen heel grote verbetering'

19 februari - 14:35
80

Ajax-trainer John van 't Schip erkent dat Ar'Jany Martha een weinig gelukkige invalbeurt kende tegen NEC. Het twintigjarige talent mocht zondag weer eens invallen, maar dat bleek bepaald geen verbetering.

Martha moest de voorbije drie duels toekijken, maar kwam tegen NEC na ruim een uur in het veld. Dat deed hij ditmaal niet als linksback, maar op de voor hem natuurlijke positie van rechtsbuiten. "Je moet spelers inbrengen, maar Martha was volgens mij geen hele grote verbetering", verzucht Van 't Schip in gesprek met de NOS

"Vandaag bleek nog maar eens hoe belangrijk Steven Berghuis en Steven Bergwijn zijn", gaat de oefenmeester verder. "Ook Jaydon Banel zou normaal gesproken nog niet in het eerste spelen op dit moment. Het zijn jongens die te vroeg voor de leeuwen worden gegooid. Je hoopt dat de vonk overslaat en dat ze het voor elkaar krijgen, maar dat was niet het geval. Ik neem het die jongens niet kwalijk, maar het is wel een feit. Iedereen ziet dat."

De Ajax-trainer was wel blij met de invalbeurt van Branco van den Boomen. De spelmaker kwam gelijktijdig met Martha binnen de lijnen. "Toen Branco in het veld kwam, kwam er iets meer structuur in het spel. Hij geeft wel wat anders aan het spel. We hopen dat hij zo snel mogelijk naar negentig minuten kan."