NEC-uitblinker durft toekomst te voorspellen: 'Binnenlandse stap heeft voorkeur'

NEC-uitblinker durft toekomst te voorspellen: 'Binnenlandse stap heeft voorkeur'

24 februari - 12:37
25

Dirk Proper van NEC Nijmegen heeft al wel een idee hoe hij zijn carrière wil laten verlopen. De 22-jarige uitblinker van NEC kon al meerdere keren de overstap maken naar de topclubs van Nederland maar weigerde. Nu zit de volgende stap er toch aan te komen.

Proper is een gewaardeerde kracht bij NEC en aanvoerder van Jong Oranje, toch vindt hij dat er nog genoeg stappen te maken zijn. "Ik heb vertrouwen in mezelf en geloof zeker dat ik topniveau kan aantikken, maar ik weet ook dat ik er op dit moment nog wel een stuk van verwijderd ben. Ik ben zelfkritisch en vind dat ik altijd beter kan. Het zou heel zonde zijn als ik het gevoel zou hebben dat ik er nu al alles uit heb gehaald", zegt de middenvelder in gesprek met ESPN.

In het verleden kon Proper al naar Ajax, Feyenoord en PSV in de jeugd, maar de middenvelder ging niet. Hij heeft geen spijt dat hij een dergelijke stap toen niet heeft gemaakt. De middenvelder verlengde vorig jaar zelfs nog zijn contract in Nijmegen. Met zijn club heeft Proper afgesproken om komende zomer te kijken naar de mogelijkheden. "Toen ik verlengde, was het plan om nog één jaar alles te spelen en daarna te kijken waar ik zou staan."

Desondanks houdt Proper alle opties open. "Het kan zijn dat er iets komt wat ik interessant vind, maar het is ook zeker mogelijk dat ik nog een seizoen blijf. Als ik aan het eind van het seizoen voel dat ik klaar ben voor de volgende stap, dan wil ik die maken."

De middenvelder heeft een duidelijk stappenplan. Zijn droombestemming is Spanje. Ook hoe hij daar terecht wil komen heeft Proper voor ogen. "In eerste instantie geef ik de voorkeur aan een stap binnen Nederland. Als er een mooi project ligt, een club veel vertrouwen heeft en ik het interessant vind, dan is het buitenland natuurlijk ook een optie. In het ideale plaatje zie ik mezelf eindigen in Spanje. Ik denk dat ik daar met mijn manier van voetballen goed zou kunnen passen."