Twijfels over Kroaten van Ajax: 'Ivanusec zal de beste worden'

Twijfels over Kroaten van Ajax: 'Ivanusec zal de beste worden'

25 februari - 11:06
54

Daniel Pranjic ziet het somber in voor Josip Sutalo bij Ajax. De Kroatische oud-speler van sc Heerenveen en Bayern München verwacht van zijn landgenoten in de Eredivisie nog het meest van Feyenoord-buitenspeler Luka Ivanusec.

"Voor mij was die aanvallende speelstijl in Nederland geweldig, maar ik zie dat Sutalo en Borna Sosa daar moeite mee hebben", begint Pranjic in gesprek met ESPN. "Sosa zou dat aanvallende spel moeten aankunnen. Men speelt aanvallend voetbal en dat heeft hij zeker in zich."

Pranjic voorziet meer problemen voor Sutalo. "Hij heeft veel uitdagingen. Zijn verhaal is van begin af aan moeilijk, want ik denk niet dat hij had verwacht dat hij zo veel aanpassingen aan zijn spel zou moeten toevoegen om mee te kunnen in de Nederlandse competitie."

Pranjic gelooft meer in de kansen van Ivanusec om een succes te worden in Nederland. De buitenspeler van Feyenoord speelde bij Dinamo Zagreb samen met Sutalo. "Hij was bij Dinamo Zagreb mijn favoriete speler. Hij begon bij Feyenoord eigenlijk zonder aanpassingsproblemen en in zijn oude vorm, maar zijn blessure heeft de boel een hoop vertraagd. Van hem verwacht ik dat het de grootste kans is dat hij alsnog een succes wordt."

De voormalig publiekslieveling van Heerenveen geeft alle drie zijn landgenoten nog advies mee. "Ze moeten naar zichzelf luisteren. Geloof dat je je niveau van in Kroatië kan aantikken. Sutalo en Sosa moeten zeker naar hun level toe kunnen groeien, maar ik verwacht dat Ivanusec de beste zal worden."