NEC-uitblinker kon naar topclub: 'Fred Rutten wilde me graag naar Feyenoord halen'

NEC-uitblinker kon naar topclub: 'Fred Rutten wilde me graag naar Feyenoord halen'

27 februari - 11:30 Laatste update: 11:35
10

Tjaronn Chery kon tot twee keer toe een transfer naar Feyenoord maken. Dit onthult de uitblinker van NEC in een interview met VI

"Ik heb destijds gesproken met Fred Rutten, die wilde me graag naar Feyenoord halen. Het was een mooie stap geweest, maar het kwam er niet van", vertelt Chery. De middenvelder maakte furore bij FC Groningen toen de Rotterdammers geïnteresseerd in hem waren, tijdens zijn periode in China was deze interesse er ook. "Ik hoor best vaak van mensen dat ik bij Feyenoord had gepast. Ik denk soms best: hoe zou het zijn om bij een Nederlandse topclub te spelen? Ik weet van mezelf dat ik daar makkelijk kan meedraaien, maar het is niet relevant want het is nooit gebeurd."

Na het winnen van de KNVB Beker in 2015 verkocht FC Groningen de middenvelder aan het Engelse Queens Park Rangers. Na zijn tijd daar ging het avonturen in China en Turkije aan, voordat hij in 2019 bij Maccabi Haifa in Israël tekende. Bij die club werd hij drie keer landskampioen en scoorde hij in de Champions League tegen zowel Paris Saint-Germain als Benfica. Chery wilde echter terugkeren naar de Eredivisie vanwege gezondheidsproblemen van zijn zoontje Chez, die in Nederland wordt behandeld. NEC huurt hem voor een halfjaar en hij bewijst dat hij op zijn 35ste nog steeds op Eredivisie-niveau kan spelen.

In principe is Chery van plan om na de zomer weer voor Maccabi uit te komen. Dat is wel afhankelijk van de gezondheidssituatie van zijn zoontje, die momenteel 'stabiel' is. "Normaal gesproken keer ik in de zomer terug naar Israël, maar we gaan zien hoe het loopt. Mijn familie staat op één", aldus Chery.