Ajax kan snel duidelijkheid verschaffen: Mislintat-onderzoek in 'afrondende fase'

Ajax kan snel duidelijkheid verschaffen: Mislintat-onderzoek in 'afrondende fase'

28 februari - 19:50 Laatste update: 19:50
55

Ajax heeft woensdagavond een korte update gedeeld omtrent het onderzoek naar de vermeende belangenverstrengeling van Sven Mislintat. De Amsterdammers geven aan dat er binnen de raad van commissarissen een zogeheten integriteitscommissie is gevormd en dat het onderzoek zich momenteel in de 'afrondende fase' bevindt. 

Het verhaal is bekend. Ajax nam Borna Sosa in een laat stadium van de zomerse transferwindow over van VfB Stuttgart. De Kroatische vleugelverdediger kwam uit de koker van Mislintat, die ook bij de Zuid-Duitse club ooit een technische functie bekleedde. Niet lang daarna kwam de transfer van Sosa in een negatief daglicht te staan.

De linkspoot werd immers gekocht via het zaakwaarnemersbureau AKA Global, dat aandelen bezit in Mislintats bedrijf Matchmetrics GmbH. Ajax was hier niet van op de hoogte en besloot een onderzoek te starten.

'Vooruitlopend op de afronding van het onderzoek is een Protocol Beoordeling Belangenverstrengeling ingevoerd en is binnen de RvC een Integriteitscommissie gevormd', luidt het de update in het verslag over de halfjaarcijfers. 'Deze Commissie ziet toe op de naleving van dit Protocol en adviseert de RvC bij een (potentieel) tegenstrijdig belang bij de leden van de directie en/of RvC.'

Het onderzoek ziet toe op de hele periode dat Mislintat bij Ajax werkzaam was. 'Het onderzoeksproces bevindt zich in de afrondende fase', zo is te lezen. 'Na afronding zullen de belangrijkste bevindingen en conclusies van dit onderzoek door Ajax openbaar worden gemaakt. Daarna wordt een buitengewone vergadering van aandeelhouders uitgeschreven om deze bevindingen en conclusies met de aandeelhouders te kunnen bespreken.'