Onana verlost van 'kwelgeest': president Eto'o grijpt in bij Kameroense bond

Onana verlost van 'kwelgeest': president Eto'o grijpt in bij Kameroense bond

28 februari - 20:05 Laatste update: 20:17
9

De nationale voetbalbond van Kameroen moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. President Samuel Eto'o heeft woensdag bekend gemaakt dat Rigobert Song, die op slechte voet stond met André Onana, zijn koffers mag pakken. Dat alles heeft zeer waarschijnlijk van doen met de teleurstellende prestaties van Kameroen op de recente Afrika Cup. 

Kameroen werd op dat toernooi in Ivoorkust al in de achtste finales uitgeschakeld. Nigeria was met 2-0 te sterk. Voor Song komt er nu een einde aan een periode van tien jaar dienstverband bij de FECAFOOT, ofwel de Kameroense bond.

De voormalig middenvelder vertolkte er diverse functie. Song begon als assistent-trainer, waarna hij hoofdtrainer van de beloftes werd om vervolgens in maart van 2022 in te stappen als eindverantwoordelijke 

"Hij heeft ons veel gegeven, maar in het voetbal gaat het zoals het gaat. We hebben onze doelstellingen niet bereikt en daarom hebben we besloten het contract niet te verlengen. Nu moeten we nadenken over de toekomst", aldus Eto'o bij France24. Onana, van wie bekend is dat hij op slechte voet stond met Song, krijgt dus snel een nieuwe bondscoach.