'Feyenoord kan hem kopen en hem nog een jaartje fit laten worden bij NEC'

'Feyenoord kan hem kopen en hem nog een jaartje fit laten worden bij NEC'

29 februari - 14:47
79

Marciano Vink ziet een terugkeer van Philippe Sandler (27) naar Feyenoord wel zitten, zo zegt de analist van ESPN in Voetbalpraat. De NEC-verdediger maakt dit seizoen grote indruk. Een stap hogerop ligt dan ook voor de hand.

Bij ESPN Voetbalpraat zijn de analisten erg positief over Sandler. Wanneer gevraagd wordt of de verdediger komende zomer een stap moet maken, noemt Marciano Vink een bijzondere constructie. "Hij heeft alles om een hele moderne verdediger te zijn, hij is destijds niet voor niets door Manchester City gehaald. Die hebben dat ook in hem gezien. Helaas is hij in een blessuretraject terechtgekomen, waar je lastig uitkomt", aldus Vink. "Feyenoord kan hem kopen, om hem vervolgens nog een jaartje fit te laten worden bij NEC", gaat de oud-Ajacied verder. "Hoe fitter en sterker hij is, hoe meer zijn kwaliteiten naar voren komen."

Sandler stond al eerder onder contract bij Feyenoord. De centrale verdediger maakte in 2021 de overstap van Manchester naar Rotterdam. Tot een gelukkig huwelijk kwam het toen niet. Sandler speelde slechts twee wedstrijden in Rotterdamse dienst en mocht uiteindelijk transfervrij vertrekken naar NEC. Momenteel geldt hij als één van de steunpilaren in het elftal van trainer Rogier Meijer.

Een aantal weken terug werd de Nederlander bij Veronica Offside al gelinkt aan Ajax. Na de wedstrijd tegen de Amsterdammers was Wesley Sneijder lovend over de stopper. "Hij is echt een Ajax-opbouwer? Álles lost deze jongen voetballend op. Ik denk dat Brian Brobbey het echt zwaar heeft gehad tegen hem”, zei de recordinternational destijds. "Als deze jongen nu, of in de goede tijd, bij Ajax had gespeeld was hij dertig of veertig miljoen euro waard geweest. Ik vind het echt een geweldige speler", aldus Sneijder.