NEC-veteraan geeft niks om leeftijd: 'Na drie wedstrijden was iedereen om'

NEC-veteraan geeft niks om leeftijd: 'Na drie wedstrijden was iedereen om'

1 maart - 11:23
19

Tjaronn Chery is kritisch op de manier waarop er in Nederland omgegaan wordt met 'oudere' spelers. Volgens de middenvelder van NEC is er in het buitenland meer respect voor leeftijd en ervaring. 

"Ik kwam op mijn 35ste terug naar de Eredivisie en merkte dat sommige mensen sceptisch waren. Ik weet hoe ik er fysiek en mentaal voor sta. Na een wedstrijd of drie waren de mensen dan ook wel bijgedraaid", vertelt Chery in gesprek met Voetbal International. "In Nederland denken we dat een speler van 32 op zijn retour is. In een land als Italië begint je carrière dan bij wijze van spreken pas. Leeftijd en ervaring worden daar meer gewaardeerd", gaat de NEC'er verder.

Op dit moment presteert NEC erg goed. Dinsdagavond stootte de club door naar de bekerfinale met spelers als Jasper Cillessen (34), Lasse Schöne (37) en Bram Nuytinck (33). De ervaren krachten doen er dan ook alles aan om fit te blijven. "Ik weet gewoon wat ik moet doen om zo lang mogelijk fit te blijven. In Nederland denken we iets te snel: oh, hij is 35, kan hij nog wel lopen? Gelukkig draait het een beetje bij. Dat komt ook door spelers als Luka Modric en Cristiano Ronaldo", aldus Chery.