'Ik vind het helemaal niet zo gek dat Wijnaldum in de voorselectie van Oranje zit'

'Ik vind het helemaal niet zo gek dat Wijnaldum in de voorselectie van Oranje zit'

1 maart - 23:36 Laatste update: 23:38
36

Hans Kraay jr. is niet verrast door de naam van Georginio Wijnaldum in de voorselectie van het Nederlands elftal. Bij ESPN zegt hij dat de meningen over Wijnaldum enorm zullen verschillen. Kraay vindt het niet gek dat de 33-jarige middenvelder erbij is gehaald. 

"Het is wel opmerkelijk dat Wijnaldum erbij zit", begint Kraay. "Daar zullen de meningen van links naar rechts en van boven naar beneden van gaan. Voor mij is dat geen verrassing. Je vliegt niet voor niets naar Saudi Arabië." Bondscoach Ronald Koeman bezocht Wijnaldum onlangs in het Midden-Oosten. "Hij (Koeman, red.) gaat daar niet heen om te zeggen: je carrière is voorbij."

"Als we er vanuit gaan dat Frenkie de Jong onomstreden is als linkercontroleur, dan kunnen Tijjani Reijnders, Marten de Roon, Jerdy Schouten, Quentin Timber, Joey Veerman, Mats Wieffer én Wijnaldum naast De Jong spelen." Wijnaldum vormde een gouden duo met Memphis Depay tijdens het eerste tijdperk van Koeman als bondscoach van Oranje.

"Ik denk dat hij (Koeman, red.) met eigen ogen wilde zien of Wijnaldum topfit is. Het is een voorselectie, het is niet zo dat hij morgen in de basis gaat starten. Ik vind het niet zo gek", besluit Kraay.