Enorme stunt: Ajax Vrouwen legt ongeslagen FC Twente over de knie

Enorme stunt: Ajax Vrouwen legt ongeslagen FC Twente over de knie

3 maart - 15:03 Laatste update: 16:49
17

Het vrouwenelftal van Ajax heeft zondag voor een stunt gezorgd in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Amsterdammers wonnen overtuigend met 0-3 van koploper FC Twente. De Tukkers waren echter nog ongeslagen dit seizoen.

De wedstrijd werd al snel erg vermakelijk met een aantal grote kansen voor beide partijen. Ajax kwam dan ook snel op voorsprong, toen uitblinker Romee Leuchter na 25 minuten de score opende. Nog geen kwartier later was ze weer belangrijk met de assist Nadine Noordam. Jonna van de Velde mocht als invaller uiteindelijk de derde en laatste goal van de dag maken.

Door de overwinning van de Ajax Vrouwen wordt de Vrouwen Eredivisie weer een beetje spannend. FC Twente staat met zes punten nog altijd ver voor op de Amsterdammers, maar het gat is door de zege van zondag wel kleiner geworden. Het vrouwenelftal van Ajax werd vorig seizoen nog kampioen na een gigantisch spannende titelstrijd met de Tukkers. Binnenkort wacht voor Ajax Vrouwen de kwartfinale van de Champions League tegen Chelsea.