Henry overtuigd, Ajax-defensie gewaarschuwd: Dit maakt indruk op me

Henry overtuigd, Ajax-defensie gewaarschuwd: "Dit maakt indruk op me"

4 maart - 20:17 Laatste update: 20:49
46

Thierry Henry is onder de indruk van Aston Villa-spits Ollie Watkins, met wie Ajax donderdag te maken krijgt in de Conference League. Watkins kan zich dit seizoen in een bijzonder rijtje voegen, waar Henry ook onderdeel van is.

Watkins is bezig aan een geweldig seizoen bij Villa. In de top-vijf competities was alleen Harry Kane betrokken bij meer goals. De teller staat nu op zestien treffers en tien assists in de competitie voor Watkins. Daarmee kan hij de vijfde speler ooit worden die in één seizoen minimaal vijftien goals en vijftien assists op zijn naam heeft staan in de Premier League. Henry lukte dat ooit al eens, met 24 goals en 20 assists in het seizoen 2002/03. De Fransman mag bij Sky Sports dan ook zijn zegje doen over Watkins.

"Dit is iets wat ik altijd benoem bij spelers: kun je ook assisteren? We weten allemaal dat Watkins en Salah kunnen scoren", zegt Henry, die Salah noemt omdat de Egyptenaar ook de grens van vijftien goals en vijftien assists kan gaan passeren. "Maar kun je ook nog iets extra's toevoegen aan je spel, door de bal bijvoorbeeld af te leggen? Dit maakt indruk op me", zegt de voormalig aanvaller van Arsenal over Watkins.

Donderdag moet de defensie van Ajax zich gaan wapenen tegen Watkins. De Engels international brengt dat met Aston Villa een bezoek aan de Johan Cruijff Arena. Ajax en Villa staan in de achtste finale van de Conference League tegenover elkaar. Het duel gaat om 18.45 uur van start.