Slot in verband gebracht met Bayern München: 'Ik denk echt dat hij het kan'

Slot in verband gebracht met Bayern München: 'Ik denk echt dat hij het kan'

4 maart - 23:09 Laatste update: 5 maart - 09:33
39

Wim Kieft denk dat Arne Slot een goede trainer is voor Bayern München. De recordkampioen van Duitsland gaat aan het einde van dit seizoen afscheid nemen van de huidige trainer, Thomas Tuchel. De naam van Slot zou op het lijstje van opvolgers staan.

"Het kan alleen maar beter bij Bayern. Het is een goed moment om daar in te stappen", trapt Dick Advocaat de discussie aan tafel bij Veronica Offside af. Tafelgenoot Wim Kieft twijfelt echter of Slot de status heeft om in München binnen te komen en om vervolgens alles naar zijn hand te mogen zetten van de club. "Als hij invloed krijgt, dan denk ik dat hij een hele goede trainer zou zijn daar", voegt de oud-spits daaraan toe.

Advocaat snapt zijn collega-analist wel. "Dat moet je met de technisch directeur afspreken. Je hebt snel genoeg door of dat wel of niet kan. Als het niet kan, dan moet hij het niet doen", is de bondscoach van Curaçao duidelijk. "Maar het is echt een grote club. Veel geld ook. Er is veel mogelijk."

Slot is niet de enige coach op het lijstje van Bayern. Bayer Leverkusen-trainer Xabi Alonso is naar verluidt de topfavoriet voor de job. De Spanjaard staat tegelijk in de belangstelling van Liverpool. Kieft vindt het verfrissend als een naam als Slot de kans krijgt bij een grote club als Bayern. "Zulke clubs gaan meestal voor de echte grote namen, gearriveerde namen. Het zou wel verfrissend zijn. Ik denk echt dat hij het kan."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!