Dest vertelt over weddenschap bij PSV: 'Dan moet ik zijn auto met de hand wassen'

8 maart - 23:26 Laatste update: 9 maart - 07:44
19

Sergiño Dest is blij met zijn hoofdrol tegen Go Ahead Eagles. De back werd de matchwinner met zijn goal, waardoor hij een stap dichter bij het winnen is van een weddenschap met PSV-assistent Rob Maas.

Door de fraaie goal van Dest, die na een individuele actie de verre hoek vond, won PSV vrijdagavond met 0-1 van Go Ahead. "Heerlijke goal, ik kan niks anders zeggen", zegt Dest bij ESPN, als hij zijn treffer terugziet. "Ik ben er trots op."

Vervolgens vertelt Dest over zijn weddenschap. "Ik moet nog één goal maken. Ik heb een weddenschap met de assistent-trainer, Rob Maas. Ik moet aan het einde van het seizoen drie keer gescoord hebben, anders moet ik zijn auto met de hand wassen", zegt de Amerikaans international, die over alle competities nu op twee goals staat dit seizoen. "En als ik er drie maak, dan moet hij mijn auto vol tanken. Ik heb een grote auto, met Euro 98", lacht Dest. "Nog één goal, maar die komt eraan."

In de tweede helft was Dest al dicht bij die derde goal van het seizoen, maar hij trof de paal. "Shit, jammer. Ik baal, ik was zo dichtbij", zegt hij. Vervolgens krijgt de aanvallend ingestelde verdediger de vraag of dit zijn beste seizoen tot nu toe is. "Weet ik niet. Het seizoen is nog niet klaar, er kan nog van alles... Nee, er kan niks misgaan. Ik wilde zomaar wat zeggen, maar het gaat niet mis."