Klap voor City in titelstrijd: Ederson mist onder meer clash met Arsenal

Klap voor City in titelstrijd: Ederson mist onder meer clash met Arsenal

11 maart - 19:22
14

Manchester United kan de komende weken geen beroep doen op Ederson. De Braziliaanse doelman liep zondag een bovenbeenblessure op in de topper tegen Liverpool en is mogelijk een maand uitgeschakeld. Dat melden toonaangevende Britse media, waaronder de BBC.

Ederson probeerde op Anfield een te korte terugspeelbal van Nathan Aké te corrigeren, maar hij werkte Darwin Núñez tegen de vlakte. De dertigjarige sluitpost kreeg een penalty tegen, die door Alexis Mac Allister werd benut, en raakte tot overmaat van ramp geblesseerd. Hij probeerde het nog een paar minuten, maar moest zich laten vervangen door Stefan Ortega.

Volgens de BBC staat Ederson tot wel vier weken aan de kant. Daarmee mist hij zaterdag de ontmoeting met Newcastle United in de kwartfinale van de FA Cup. Zijn absentie is ook een aderlating in de zinderende titelstrijd in de Premier League. De 25-voudig Braziliaans international lijkt onder meer de topper tegen koploper Arsenal te moeten missen op 31 maart. Daarna wacht op 3 april een treffen met Aston Villa.

De ploeg van Pep Guardiola staat na de remise tegen Liverpool derde met 63 punten. The Reds en The Gunners hebben één puntje meer.