Bondscoach Mexico ziet Gimenez snel vertrekken: 'Meerdere clubs geïnteresseerd'

Bondscoach Mexico ziet Gimenez snel vertrekken: 'Meerdere clubs geïnteresseerd'

13 maart - 13:55 Laatste update: 14:01
72

Santiago Gimenez zal niet meer lang bij Feyenoord spelen, zo verwacht de Mexicaanse bondscoach Jaime Lozano. De spits kan rekenen op interesse van meerdere clubs en de oefenmeester verwacht dat Gimenez komende zomer een transfer gaat maken.

Lozano is op dit moment bezig aan een reis door Europa om al zijn spelers op te zoeken, waaronder Gimenez. De Feyenoorder maakt steevast deel uit van de Mexicaanse selectie. "Er zijn verschillende clubs die veel willen betalen komende zomer", vertelt Lozano in de Mexicanos por el mundo, de podcast van het Mexicaans nationale elftal. "Hij is enorm gegroeid."

Er wordt al langere tijd gespeculeerd over een mogelijk vertrek van Gimenez bij Feyenoord, want de spits maakt een uitstekende indruk in Rotterdam. Lozano verwacht dat het lastig wordt voor de Rotterdammers om Gimenez nog langer bij de club te houden. "Wat ik denk, voel en een beetje met de club besprak, is dat het moeilijk zal zijn voor Santiago om lang bij deze club te blijven", aldus de Mexicaanse bondscoach. "Want er zijn meerdere clubs die veel zullen betalen aankomende zomer en die erg geïnteresseerd in hem zijn."

Gimenez werd in de zomer van 2022 door Feyenoord voor zes miljoen euro overgenomen van Cruz Azul. Na twee seizoenen in een Feyenoord-shirt lijkt een vertrek nu erg dichtbij. Hij beschikt nog over een contract tot medio 2027 in Rotterdam. 

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!