Van 't Schip ziet nieuwe rol voor Vos en leeft mee met Fitz-Jim: 'Hard gelag'

Van 't Schip ziet nieuwe rol voor Vos en leeft mee met Fitz-Jim: 'Hard gelag'

13 maart - 20:56
27

John van 't Schip erkent dat het voor Kian Fitz-Jim lastig is bij Ajax. De twintigjarige middenvelder werd in januari teruggehaald van zijn verhuurperiode bij Excelsior, maar speelde sindsdien nog geen minuut voor de Amsterdammers.

Ajax dacht Fitz-Jim nodig te hebben vanwege het nodige blessureleed, maar het liep anders. De jongeling maakt zijn speelminuten momenteel weer bij de beloften. "Voor hem is het best even een hard gelag nu", zegt Van 't Schip op zijn persconferentie, in aanloop naar de wedstrijd bij Aston Villa, in de achtste finale van de Conference League. "Maar wij moesten op dat moment een inschatting maken."

"Op dat moment hadden we eigenlijk geen één 6 en we moesten de competitie in. Dan ga je kijken wat mogelijk is en er was niet veel mogelijk", stelt Van 't Schip, die destijds alleen de beschikking had over Benjamin Tahirovic. Vervolgens werd echter ook Jordan Henderson aangetrokken. Inmiddels zijn Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen én Silvano Vos bovendien weer fit.

Vos keert tegen Aston Villa terug in de wedstrijdselectie, maar hij lijkt zich in Birmingham vooral op een andere positie te moeten richten nu Tristan Gooijer ontbreekt door een schorsing. "Er is een mogelijkheid dat we kijken of hij op een andere manier een rol kan hebben", onthult Van 't Schip. "We moeten kijken als er wat gebeurt op bepaalde posities, wie we dan achter de hand hebben."

Voor het middenveld lijkt Vos voorlopig niet de eerste optie. "Op de 6-positie hebben we er inmiddels vier die daar een beetje kunnen spelen, met Silvano vijf. We weten nu in ieder geval dat als het zou moeten, we nu de mogelijkheden hebben. Dat was in de winterstop niet het geval", besluit Van 't Schip.