Messi klopt LeBron als best verkopende sporter, Ronaldo niet in de buurt

Messi klopt LeBron als best verkopende sporter, Ronaldo niet in de buurt

14 maart - 16:58
13

Lionel Messi heeft basketbalicoon LeBron James achter zich gelaten op de lijst met vijftig most marketable athletes. Dit betekent dat de Argentijn vanaf heden de atleet is waarmee merken het best kunnen verkopen. 

Sportspro heeft een lijst samengesteld met de vijftig best verkopende atleten. Het is een medium die zich bezighoudt met alles wat sport aan het bedrijfsleven toevoegt. Nu heeft Sportspro een lijst naar buiten gebracht waarop vijftig topsporters te zien zijn die het best ingezet kunnen worden voor marketingdoeleinden.

Messi is volgens het medium sinds kort de atleet die bedrijven het best kunnen gebruiken. Op de vorige lijst vond de Argentijn zichzelf nog terug op de tweede plaats, maar inmiddels is hij van plek geruild met James. Het is aannemelijk dat dit komt door de transfer van Messi naar Inter Miami. Deze overstap maakte veel los in Amerika.

Op de lijst van vijftig topsporters zijn in totaal 22 voetballers terug te vinden. Er behoren acht vrouwelijke voetballers tot deze lijst, met Alex Morgan als hoogst genoteerde op de derde plek achter Messi en James. De naam van Cristiano Ronaldo is een stuk lager terug te vinden. De Portugees staat op plek 27. Kylian Mbappé is na Messi de hoogste mannelijke voetballer op de lijst. Hij vindt zichzelf terug op de negende plaats.