Kraay verbijsterd om Ajax-moment: 'Een van de grootste schandalen, ongelooflijk'

Kraay verbijsterd om Ajax-moment: 'Een van de grootste schandalen, ongelooflijk'

17 maart - 11:55 Laatste update: 12:06
199

Hans Kraay junior vindt het ongelooflijk dat Aston Villa-spits Ollie Watkins geen rode kaart heeft gekregen voor zijn overtreding op Ajax-doelman Diant Ramaj. De presentator en analist van ESPN noemt het zelfs een van de grootste 'schandalen' van de afgelopen tijd. 

Villa - Ajax was slechts een kwartier bezig toen Watkins hard doorhaalde op Ramaj. De spits kreeg reen rood, tot onbegrip van vrijwel iedereen binnen het Ajax-kamp. Enkele minuten later kopte hij ook nog de 1-0 tegen de touwen. "Ik vind dit echt een van de grootste schandalen van de afgelopen maanden", aldus Kraay junior bij Goedemorgen Eredivisie. 

"Het is werkelijk ongelooflijk", vervolgt hij. "We weten heus wel dat Ajax vaak moeizaam is, vaak slecht is en dat ze er gewoon met 4-0 afgepoetst worden. Maar als jij gewoon met een middelmatig Ajax na vijftien minuten met een man meer staat, dan heb je een kans. Of je nou voor Ajax bent, tegen Ajax, iedereen ziet dat dit een rode kaart is."

De pijnlijke nederlaag in Birmingham betekende Europese uitschakeling voor Ajax, dat zondagmiddag op bezoek gaat bij Sparta. "Dit is een rode kaart in Oekraïne, in IJsland, Paramaribo en Papoea-Nieuw-Guinea. Dan wordt die VAR voor drie jaar geschorst, wat doen die mensen in dat VAR-centrum?", besluit Kraay junior, die kort daarna ook nog een bevestigend appje ontving van Ajax-trainer John van 't Schip.