Stevig budget voor Feyenoord: 'Net als PSV gegarandeerd 45 miljoen'

Stevig budget voor Feyenoord: 'Net als PSV gegarandeerd 45 miljoen'

18 maart - 17:58
174

Feyenoord wil komend seizoen de strijd met PSV weer aangaan en kan daarvoor met een goed gevulde buidel de transfermarkt op. Algemeen Dagblad-verslaggever Mikos Gouka waarschuwt wel dat niet alle inkomsten weer geïnvesteerd kunnen worden.

Feyenoord stevent af op de tweede plaats in de Eredivisie, waardoor het zich net als PSV plaatst voor de groepsfase van de Champions League. Dat gaat gepaard met een pot met goud. "PSV gaat ervan uit dat het zo'n 45 miljoen euro gegarandeerd binnenkrijgt", weet Gouka in de AD Voetbalpodcast. "Voor Feyenoord zal dat gelijk of iets minder zijn."

De Rotterdammers hebben bovendien al een aardig spaarpotje. "Het geld van de huidige Champions League is niet of nauwelijks aangebroken, in de winter zijn er geen spelers gehaald. Dus er is echt behoorlijk wat geld. Daar komt ook nog de verkoop bij van bijvoorbeeld Wieffer, Hartman, Gimenez, Geertruida, noem maar op."

De inkomsten stromen binnen bij Feyenoord. "Er is straks behoorlijk wat geld, alleen het is bij Feyenoord nog niet zo dat ze iedere euro die binnenkomt ook kunnen uitgeven. Er liggen nog steeds afspraken uit het verleden wat ze beperkt om echt grote dingen te doen op de transfermarkt", trapt Gouka op de rem. "Er is straks een flinke pot met geld, maar dat gaat er niet allemaal weer uit. En het grote probleem is dat ze niet in de buurt komen van de salarissen die Ajax en PSV betalen."

Bovendien zal het lastig zijn om spelers van hetzelfde niveau terug te halen voor de vertrekkende steunpilaren. "Daar staat weer tegenover dat ze Arne Slot hebben, die heeft bewezen spelers snel op een bepaald niveau te kunnen krijgen. Het is wel waarschijnlijk dat Slot blijft. Maar het is een zwaar project. Er ligt een drukke transferzomer voor Dennis te Kloese."