Kritiek op Hato: 'Balletjes breed, ziekenhuisballetje hier, tikkie terug daar'

Kritiek op Hato: 'Balletjes breed, ziekenhuisballetje hier, tikkie terug daar'

20 maart - 10:22
103

Jan Mulder is niet onder de indruk van Jorrel Hato bij Ajax. De oud-voetballer vindt dat er ondanks de jonge leeftijd van de verdediger meer van hem verwacht mag worden.

"Het houdt niet over", is Mulder stellig bij het Ziggo Sport-programma Rondo. De vijfvoudig Oranje-international is van mening dat Hato in balbezit meer kan betekenen voor Ajax. "Het is een man die balletjes breed legt, een ziekenhuisballetje hier, tikkie terug daar. Er moet meer van geëist worden."

Collega-analist Ruud Gullit is het niet eens met de woorden van Mulder. Eerstgenoemde stelt dat Hato 'toch wel aardig' kan voetballen. Mulder dient Gullit van repliek. "Dat zou kunnen, maar dat heeft hij nog niet laten zien. Een beetje strenger in je kritiek, echt waar."

Hato heeft dit seizoen nog geen speelminuut gemist bij Ajax. De achttienjarige verdediger heeft onlangs zijn contract verlengd tot de zomer van 2028 en hij lijkt voorlopig nog in Amsterdam te blijven. "Van jongs af aan is het mijn droom om kampioen te worden met Ajax. Dat wilde ik en wil ik nog steeds", vertelde Hato eerder.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ziggo Sport Voetbal (@ziggosportvoetbal)

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!