Jong Oranje verliest van Noorwegen ondanks fout Mannsverk

21 maart - 21:56
26

Jong Oranje heeft donderdag een oefennederlaag geleden tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen. De ploeg van bondscoach Michael Reiziger ging in Nijmegen met 1-2 onderuit.

Met Dani van den Heuvel (Leeds United), Max Bruns (FC Twente), Wouter Goes (AZ) en Julian Baas (Excelsior) stonden er vier debutanten in de basis bij de Nederlandse beloften. Het ging echter al na één minuut mis. De Noorse spits Joel Mugisha verschalkte Van den Heuvel van dichtbij.

Jong Oranje kwam na ruim een kwartier weer langszij, mede dankzij Sivert Mannsverk. De Ajax-middenvelder werd onder druk gezet en schoof de bal zomaar in de voeten bij Ruben van Bommel. De aanvaller van AZ pakte het cadeautje gretig uit.

Het bleek niet de opmaat voor een fraaie avond. In de tweede helft, met NEC-keeper Robin Roefs onder de lat, kwam Noorwegen opnieuw op voorsprong. Andreas Schjeldedrup passeerde hem. Reiziger leed zodoende zijn eerste nederlaag als bondscoach van Jong Oranje.

Jong Oranje hervat volgende week maandag de EK-kwalificatie met een uitwedstrijd tegen Moldavië. Na zes duels zijn de Nederlandse beloften nog foutloos in groep C.