Ultee openhartig: 'Beter voor mij als hij naar een andere club zou gaan'

Ultee openhartig: 'Beter voor mij als hij naar een andere club zou gaan'

31 maart - 11:50 Laatste update: 11:55
3

Sjors Ultee moest door de situatie van Henk de Jong onder lastige omstandigheden werken bij SC Cambuur. De Jong kampte met gezondheidsproblemen, maar bleef wel onder contract staan in Leeuwarden. Toen hij weer aan de slag wilde, ontstond er volgens Ultee een 'hele ongelukkige situatie'.

"In juni 2023, na het seizoen, gaf Henk in een interview aan dat hij weer fit was en graag het veld op wilde. Toen merkte ik al wel: dit gaat lastig worden", vertelt Ultee bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. De redding was geweest als De Jong naar een andere club was gegaan. "Het belangrijkste was uiteraard dat Henk weer gezond ging worden, maar daarna wist ik dat het voor mij rust zou brengen als hij naar een andere club zou gaan."

De naam van De Jong werd in het geruchtencircuit genoemd bij NAC Breda en Willem II. "Toen had ik wel het idee: dit zou een goeie oplossing zijn voor ons", blikt Ultee terug. Uiteindelijk kozen beide clubs voor aan andere trainer en bleef De Jong onder contract staan bij Cambuur. "Dan weet je gewoon: als ik twee of drie keer verlies, is het klaar."

Onder leiding van Ultee degradeerde Cambuur naar de Keuken Kampioen Divisie en dit zorgde voor veel negativiteit in Leeuwarden. Ook na een redelijke seizoenstart, met een 1-0 overwinning op Willem II, verbeterde de sfeer niet. "We konden de nare smaak van de degradatie niet wegspoelen", aldus Ultee, die De Jong niets verwijt. "Het was vanuit de club een hele ongelukkige situatie met twee hoofdtrainers die onder contract stonden. En dan is de hoofdtrainer die er zit ook nog minder geliefd dan degene die ernaast zit..."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!