Jans uit onvrede over arbitrage in de Kuip: 'Ze worden beïnvloed'

Jans uit onvrede over arbitrage in de Kuip: 'Ze worden beïnvloed'

31 maart - 20:42 Laatste update: 20:47
116

Ron Jans is niet te spreken over de arbitrage van dienst bij het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht. De trainer vindt dat zijn ploeg benadeeld werd, en suggereert tegenover de NOS dat scheidsrechters in de Eredivisie geïmponeerd zijn door de stadions van de topclubs. 

Jans wordt erop geattendeerd dat hij 'boos' overkwam langs de zijlijn, waarbij zijn onvrede vooral op scheidsrechter Allard Lindhout gericht leek. De oefenmeester steekt vervolgens niet onder stoelen of banken waar de irritatie vandaan komt. "Ik kom hier al zo lang als voetballer, ook uit bij Ajax en PSV... Scheidsrechters zijn mensen en worden ook beïnvloed door situaties. Ze worden wel geïmponeerd, dat is altijd al zo geweest."

"Dan moet je zorgen dat je een topclub wordt, hè", vervolgt Jans met een knipoog. "Dat zijn wij nog niet, maar dat heeft deze wedstrijd niet beslist. Het is wel een feit, dat is al jaren zo", besluit de trainer van de Domstedelingen, die van mening is dat de topclubs in de Eredivisie in eigen huis nog weleens het voordeel krijgen van de arbiter.