'Bayern München start zoektocht naar Neuer-opvolger en scout ook bij Oranje'

'Bayern München start zoektocht naar Neuer-opvolger en scout ook bij Oranje'

3 april - 09:12 Laatste update: 10:52
21

Bart Verbruggen heeft zich in de kijker gespeeld van een absolute grootmacht. Volgens Sport Bild houdt Bayern München de doelman van Brighton en het Nederlands elftal nauwlettend in de gaten.

Volgens het Duitse medium heeft Verbruggen tijdens het interland tussen Duitsland en Nederland (2-1) indruk gemaakt op de scouts van Bayern München. De Duitse grootmacht is op zoek naar een nieuwe doelman die Manuel Neuer op termijn moet opvolgen en de Oranje-international is één van de kandidaten. Wel moet Verbruggen volgens de scouts constanter worden in zijn prestaties.

Verbruggen maakte afgelopen zomer voor liefst twintig miljoen de overstap van RSC Anderlecht naar Brighton. De sluitpost staat niet elke wedstrijd onder de lat. Dat heeft te maken met manager Roberto De Zerbi, die van rouleren houdt. In totaal keepte Verbruggen veertien van de 29 Premier League-duels. Het contract van de doelman loopt nog tot medio 2025.

Neuer heeft een contract tot medio 2025 bij Bayern . Het is nog onbekend of de sluitpost daarna zijn handschoenen aan de wilgen zal hangen. Der Rekordmeister sorteert voorzichtig voor op dat scenario. Naast Verbruggen lijkt de al voor Bayern spelende Alexander Nübel de logische kandidaat. Uit het buitenland zijn ook FC Porto-doelman Diogo Costa en AC Milan-keeper Mike Maignan in beeld.