'Ik moet ook eerlijk zijn naar mezelf: Nederlands elftal haal ik toch niet meer'

'Ik moet ook eerlijk zijn naar mezelf: Nederlands elftal haal ik toch niet meer'

4 april - 19:35
12

Calvin Verdonk maakt zich op voor zijn interlanddebuut. Niet namens Nederland, maar Indonesië. Stiekem droomt de verdediger van NEC al van het WK in 2026.

Dinsdagavond bracht VoetbalPrimeur dat Verdonk op het punt staat om de switch te maken naar Indonesië. "Het voetbal is groeiende in het land", verklaart hij in gesprek met Voetbal International. "Ze zijn nog in de race voor het WK van 2026. Dat lijkt me prachtig om mee te maken. Stel je voor dat ze het halen. Sta ik ineens op het WK, haha. Daar had niemand op gerekend."

De vader van Verdonk, met wie hij geen contact heeft, werd geboren in Indonesië. Eén keer bezocht hij het land. 'Ik ben één keer op Bali geweest. Op vakantie, haha." Op de socials van NEC is het leeuwendeel van de reacties inmiddels van Indonesische komaf. "Als NEC iets post, gaat het alleen maar over mij, haha. Ze zijn daar echt voetbalgek. Er wonen 270 miljoen mensen, echt een supergroot land."

Met een interlandcarrière voor Indonesië kiest Verdonk ook eieren voor zijn geld. "Ik moet ook eerlijk zijn naar mezelf. Het Nederlands elftal ga ik toch niet meer halen. Ik ben nu bijna 27, dat is gewoon niet realistisch." Eerder gingen Thom Haye, Ragnar Oratmangoen, Jay Idzes, Nathan Tjoe-A-On en Maarten Paes hem al voor.