Vink looft Ajax-duo: 'Daar heb ik diep respect voor, dat meen ik echt'

Vink looft Ajax-duo: 'Daar heb ik diep respect voor, dat meen ik echt'

6 april - 11:15 Laatste update: 11:20
74

Marciano Vink heeft bewondering voor de manier waarop Anton Gaaei en Kenneth Taylor zich manifesteren bij Ajax. Het tweetal kreeg dit seizoen een flinke lading kritiek over zich heen, maar laat zich volgens de analist van ESPN niet kisten. 

Vink trapt VoetbalPraat af met een blijk van waardering voor Gaaei, die tegen Go Ahead Eagles een heerlijk doelpunt maakte. "Ik vond het geweldig voor hem. We weten allemaal in welke put hij zat. We zien allemaal nog voor ons hoe hij ineengedoken in zijn trainingsjas op de bank zat. Uiteindelijk zie je hem langzaam opkrabbelen."

"En tegen Go Ahead Eagles maakte hij een doelpunt...", vervolgt Vink. "Daar zat bijna alles in denk ik. Frustratie, blijheid dat het weer goed gaat. Ook zijn blijheid na de goal en hoe blij iedereen voor hem was, dat vond ik een mooi moment. Dat vind ik mooie dingen in de sport."

Ook de veerkracht van Kenneth Taylor verdient erkenning volgens Vink. "Hoewel het voor de hele club dramatisch gaat dit seizoen, heeft Taylor er nog een schep bovenop gehad. Een heel stadion floot hem uit. Dan vind ik het heel knap, helemaal in deze tijd waarin die gasten toch best wel een muur om zich heen hebben, met een hele tere ziel erachter. Want kritiek is heel lastig."

"Dat dit soort gasten als Gaaei en Taylor zo hun rug kunnen rechten en overeind blijven net zolang tot het publiek voor je klapt, daar heb ik diep respect voor. Dat meen ik echt, diep respect."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: