Spektakelstuk op Ibrox: Rangers knokt zich knap terug in Old Firm tegen Celtic

7 april - 14:59 Laatste update: 14:59
3

Rangers FC en Celtic hebben zondagmiddag na negentig krankzinnige minuten gelijkgespeeld. Er werd maar liefst zes keer gescoord in deze editie van de Old Firm, die de geschiedenisboeken in zal gaan als misschien wel de meest spectaculaire ooit.

Celtic is de laatste jaren vaak te sterk voor Rangers in onderlinge wedstrijden, en ook zondag maakte het meteen duidelijk met welke intenties het richting Ibrox was afgereisd. Al na één minuut spelen stond het 0-1. Spits Daizen Maeda opende de score.

Na ruim een uur spelen kreeg Celtic een strafschop. Matt O'Riley ging achter de bal staan, en verschalkte doelman Jack Butland. Rangers, waar Cyriel Dessers een basisplaats had, leek na 45 minuten spelen dood en begraven, maar niets bleek minder waar.

Na rust knokte de thuisploeg zich terug. De veelscorende alleskunner James Tavernier bracht in de 55e minuut de spanning terug door raak te schieten vanaf elf meter, waarna Abdallah Sima vier minuten voor tijd de comeback compleet maakte, althans, dat dacht hij. Want in minuut 87 nam Celtic weer de leiding via Adam Idah.

Celtic trakteerde de toeschouwers in de 93e (!) minuut op nog meer spektakel. Rabbi Matondo maakte alsnog de 3-3, en stuurde de thuisfans daarmee alsnog met een goed gevoel naar huis. De Schotse titelstrijd blijft door de remis ongekend spannend.