Timber extatisch na historische Klassieker: 'Vandaag is het feest in Rotterdam'

Timber extatisch na historische Klassieker: 'Vandaag is het feest in Rotterdam'

7 april - 16:49
23

Quinten Timber heeft enorm genoten van de historische Klassieker tegen Ajax zondag. De middenvelder maakte zelf de 5-0 in de 6-0 zege en hij verwacht één groot feest in Rotterdam.

"6-0 hè", begint Timber aan een euforisch gesprek met ESPN. "Ik zei het net tegen je dat het volgens mij de eerste keer is. Thuis 6-0 en uit 4-0, twee keer de nul gehouden. Dat kan er wel mee door toch. Ik heb zeker genoten, kijk nu dan. Iedereen viert feest, dat zal in heel Rotterdam zijn vanavond. Ook ik zag dit niet aankomen. Tegen Volendam was het niet goed en dan moet je reageren. Dat hebben we vandaag gedaan."

Timber had na afloop complimenten over voor de buitenspelers Igor Paixão en Yankuba Minteh. "Mooi voor hun. Zij krijgen ook meer vertrouwen van het team en ze doen het ook goed de laatste weken. Dat is echt mooi om te zien. Calvin Stengs en ik krijgen meer ruimte als onze buitenspelers goed zijn. Dat gebeurde vandaag gelukkig ook. Dan kunnen wij ook assists geven, dat is heel mooi."

Feyenoord speelde doordeweeks nog doelpuntloos gelijk tegen hekkensluiter FC Volendam. Dus de ploeg van Arne Slot wilde koste wat kost de rug rechten. "De volgende wedstrijd kwam snel na Volendam en dat dit dan de Klassieker is, dat is erg lekker. De trainer heeft ons ook achterna gezeten. We hebben vaak gehad dat we wel goed voor de dag kwamen en dat hebben we vandaag ook gedaan."