Reactie uit Ajax-staf: Dit is een realistisch beeld van hoe de zaken nu staan

Reactie uit Ajax-staf: "Dit is een realistisch beeld van hoe de zaken nu staan"

9 april - 10:35 Laatste update: 11:12
96

De 6-0 nederlaag van Ajax tegen Feyenoord is hard binnengekomen bij Hedwiges Maduro. De assistent-trainer van Ajax 1, die maandagavond eenmalig langs de lijn stond bij Jong Ajax, houdt desondanks vertrouwen en verwacht dat de Amsterdamse club terugkeert aan de top.

Na afloop van het thuisduel met FC Den Bosch (0-2) spreekt een teleurstellende Maduro met ESPN. "Een hele andere dag dan gisteren (zondag, red.), want dat vond ik nog pijnlijker", vertelt Maduro na een vraag over de Klassieker. "Ik stond niet goed op vanochtend, want dat dreunt nog even door. Voor iedereen die van Ajax houdt, dus ook voor mij. Dat is heel lastig, maar je moet ook naar de toekomst kijken. We spelen nog voor Europees voetbal en we moeten de focus daarop leggen."

Bij Ajax gaat de nederlaag bij Feyenoord logischerwijs goed geëvalueerd worden, maar volgens Maduro is het dus zaak om vooruit te kijken. "We moeten verder. Eén ding kan ik wel zeggen: Ajax komt er wel weer bovenop", aldus de assistent-trainer, die spreekt van 'een hele grote les'. "Het is een realistisch beeld van hoe de zaken nu staan."

Eerder dit seizoen was Ajax zelfs voor even hekkensluiter van de Eredivisie. Maduro weet dat de Amsterdammers op de goede weg zijn, maar er moeten nog veel stappen gezet worden. "De concurrentie is momenteel sterker. Wij waren dat afgelopen seizoenen, maar nu is het andersom. We moeten keihard werken om weer naar de top toe te komen en daar zijn mensen mee bezig."