De Jong kritisch op teamgenoten PSV: 'Hebben paar van die jongens die zo zijn'

De Jong kritisch op teamgenoten PSV: 'Hebben paar van die jongens die zo zijn'

13 april - 19:02 Laatste update: 14 april - 14:46
15

Luuk de Jong stond uitermate goed gemutst de pers te woord na afloop van de 6-0 overwinning op Vitesse. De spits van PSV kijkt uit naar het naderende kampioenschap, maar is ook nog in de race om topscorer van de Eredivisie te worden. Wel blijft De Jong hameren op scherpte.

Met de landstitel in zicht, merkt De Jong dat de focus minder wordt bij PSV. "Je moet elke keer die scherpte blijven opbrengen en we hebben wel wat van die jongens die wat lekker losjes kunnen zijn soms. Die probeer je scherp te houden door veel op ze in te praten en aan te geven dat je geen procent minder kan geven. Ook vandaag niet", reageert hij voor de camera van ESPN.

De Jong geeft aan dat de openingsfase tegen Vitesse 'moeizaam' verliep. "We kregen wat mogelijkheden, maar niet echt hele grote kansen. Toen de eerste goal viel, zag je dat we los kwamen." De spits van PSV was zelf goed voor twee treffers en passeert Vangelis Pavlidis van AZ op de topscorerslijst. De Jong staat nu bovenaan met 26 doelpunten. Heeft De Jong bij Peter Bosz aangegeven dat hij niet meer gewisseld wil worden aan het einde van de wedstrijd? 

"Dat heb ik niet gezegd tegen hem, maar ik heb het gevoel dat hij hij wel aanvoelt dat je in een wedstrijd waar je veel doelpunten kan maken, je spits laat staan. Uiteindelijk gaat het om het kampioenschap, maar individuele prijzen zijn ook mooi", aldus De Jong, die ook de assist gaf op de treffer van Johan Bakayoko. "Die was bewust. Ik wist dat Baka daar liep. Ik wist dat hij in kwam lopen dus ik legde hem neer. Ik wist dat Baka in kwam lopen, dus ik wilde hem daar neerleggen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: