Nog altijd hoop bij Ajax: 'We moeten proberen de fans weer voor ons te winnen'

Nog altijd hoop bij Ajax: 'We moeten proberen de fans weer voor ons te winnen'

13 april - 21:50 Laatste update: 21:55
49

Gerónimo Rulli is ondanks de penibele situatie in Amsterdam en de pijnlijke nederlaag in de Klassieker nog altijd strijdbaar. Met Ajax wil hij in de resterende wedstrijden het een en ander rechtzetten.

In gesprek met Ajax TV liet Rulli, die tegen Feyenoord terugkeerde onder de lat, zich uit over de situatie waarin hij en zijn teamgenoten verkeren. "Ik denk dat de laatste vijf wedstrijden nu het belangrijkste zijn", zegt Rulli omtrent alle crises in Amsterdam. "Die moeten we zien te winnen. We moeten proberen de fans weer voor ons te winnen."

Met zijn 31 jaar is Rulli één van de weinige ervaren krachten in de selectie van John van 't Schip. Ervaring is hetgeen dat Ajax juist nu nodig lijkt te hebben op het veld. "Ik probeer te helpen. Van een klein advies, tot even kletsen met de jongens. Ik zeg tegen hen dat dit erbij hoort. Het is onderdeel van het proces. Je hoopt dat je voetbalcarrière een aaneenschakeling is van mooie momenten, maar dat is niet zo", aldus de Argentijn.

Ook het pijnlijke verlies tegen aartsrivaal Feyenoord dreunt nog even door in Amsterdam. Na acht maanden maakte de sluitpost zijn rentree in de basiself van Ajax. "In een lastig seizoen is dat natuurlijk niet prettig. Mijn rentree was moeilijk door wat er gebeurde. Ik heb voor het eerst zes goals moeten incasseren, in de Klassieker nog wel. Het was dus niet de rentree waar ik op hoopte."

De gifbeker lijkt dan ook nog altijd niet leeg, ziet ook Rulli. "Dit is een heel slechte periode, dat moet je doorstaan. Ik twijfel er niet aan dat we hier sterker uitkomen. Het zal een litteken achterlaten, maar we zullen er ook veel van leren", besluit de doelman.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: