Dumfries en Frimpong als voorbeelden: 'Daar kijk ik wel naar op'

Dumfries en Frimpong als voorbeelden: 'Daar kijk ik wel naar op'

19 april - 09:35
12

Denzel Dumfries en Jeremie Frimpong zijn voorbeelden voor Milan van Ewijk. Laatstgenoemde kijkt veel naar beelden van het tweetal om zichzelf te verbeteren en hij hoopt ooit op hetzelfde niveau te komen.

Dumfries staat op dit moment onder contract bij de Italiaanse topclub Internazionale, heeft in een Champions League-finale gespeeld en behoort tot de selectie van het Nederlands elftal. Dit zijn dingen die Van Ewijk ook hoopt te bereiken in zijn carrière. "Ik neem hem nog steeds als voorbeeld. De manier waarop hij zich heeft ontwikkeld en de mentaliteit die hij heeft om door te blijven gaan en door te blijven ontwikkelen, no matter what, daar kijk ik wel naar op", vertelt de verdediger in gesprek met Voetbal International. "In principe is hij een concurrent, maar ik ben nog niet op het niveau van Frimpong, Dumfries of andere jongens die in hogere competities spelen dan ik."

Van Ewijk bekijkt veel beelden van zowel Dumfries als Frimpong om te kijken wat hij beter kan doen. "Ik ben constant bezig met het analyseren van hoe zij spelen, wat zij doen op bepaalde momenten", vertelt de oud-speler van sc Heerenveen. "Ik heb ook een video-analist die samenwerkt met mijn agentschap, en die stuurt me na elke wedstrijd mijn hoogtepunten, waar we dan over praten wat ik beter kan doen, wat ik al goed doe, of welke momenten ik sneller kan herkennen. Ik ben voortdurend bezig met mijn ontwikkeling."

Echter kijkt Van Ewijk niet alleen maar naar beelden van rechtsbacks. "Ik kijk bijvoorbeeld ook naar Kyle Walker, maar ik volg ook Hartman omdat hij heel goed is aan de bal. Ik kijk ook naar Theo Hernández, Achraf Hakimi, Nuno Mendes, om er maar een paar te noemen", aldus de verdediger, die geen volledige wedstrijden bekijkt. "Ik focus meer op hoogtepunten van individuele prestaties."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: