Manchester City recht de rug na Champions League-debacle en bereikt FA Cup-finale

20 april - 20:14 Laatste update: 20:16
25

Manchester City heeft zich ten koste van Chelsea geplaatst voor de finale van de FA Cup. The Cityzens wonnen op Wembley met 1-0 van Chelsea dankzij een doelpunt van Bernardo Silva. Het bereiken van de finale betekende een klein doekje voor het bloeden na de uitschakeling in de Champions League.

Manchester City zou maar al te graag de finale van de FA Cup willen bereiken om de zure nasmaak van de uitschakeling in de Champions League enigszins weg te spoelen. City werd in de kwartfinale van het miljardenbal na strafschoppen uitgeschakeld door Real Madrid. Op Wembley nam City het zonder Erling Haaland op tegen Chelsea, dat steeds beter in vorm lijkt te raken. Chelsea verloor al bijna twee maanden niet meer en vooral Cole Palmer heeft de smaak behoorlijk te pakken.

Het was dan ook Palmer die de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg; na een mooie solo keerde City-doelman Stefan Ortega het schot van Palmer. Vlak voor rust claimde Kevin de Bruyne een strafschop, maar de scheidsrechter wuifde het resoluut weg. Het was een eerste helft zonder al te veel spektakel. Na rust was er wél direct sensatie; Nicolas Jackson kreeg twee enorme kansen om Chelsea op voorsprong te zetten, maar Ortega bracht redding met twee fantastische reacties.

Even later kreeg Phil Foden de beste kans voor Manchester City, maar nu was het Chelsea-doelman Djordje Petrovic die in de weg lag. Oud-PSV’er Noni Madueke mocht van Mauricio Pochettino in de basis beginnen, maar kon geen potten breken. De Engelsman werd tien minuten voor tijd gewisseld voor Mykhailo Mudryk.

City was in de slotfase nadrukkelijker dan Chelsea op zoek naar de voorsprong. Vijf minuten voor tijd was het uitgerekend Champions League-schlemiel Bernardo Silva die City op 1-0 schoot. De Portugees miste, net als Mateo Kovačić, een strafschop in de serie tegen Real. Silva kroonde zich met zijn doelpunt tot matchwinner op Wembley. City neemt het in de finale op tegen Manchester United of Coventry City, die wedstrijd wordt zondagmiddag om 16.30 uur gespeeld.