Eindhovens Dagblad en Voetbal International: grote zorgen bij PSV om Dest

Eindhovens Dagblad en Voetbal International: grote zorgen bij PSV om Dest

21 april - 14:35 Laatste update: 14:53
141

Grote zorgen bij PSV, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International: Sergiño Dest komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie. De vleugelverdediger heeft een 'vrij ernstige blessure opgelopen', klinkt het.

De kans is klein dat Dest dit seizoen nog een wedstrijd speelt. Mogelijk staat hij nog langer aan de kant. Hij mist daardoor sc Heerenveen-uit, Sparta Rotterdam-thuis, Fortuna Sittard-uit en RKC Waalwijk-thuis en ziet dus ook de kampioenswedstrijd aan zijn neus voorbij gaan.

Dest raakt deze week geblesseerd. Waar hij last van heeft, blijft vooralsnog onduidelijk. PSV zal uitsluitsel geven zodra het meer weet. Voor de Eindhovense club is het wegvallen van Dest een streep door de rekening, want de 23-jarige vleugelverdediger behoort al het hele seizoen tot de beste spelers in het Philips Stadion.

Dest speelde dit seizoen 37 officiële wedstrijden voor PSV, waarin hij twee keer scoorde en zeven assists gaf. Mauro Júnior is de meest waarschijnlijke vervanger van Dest, terwijl trainer Peter Bosz ook de beschikking heeft over Patrick van Aanholt.

Of Dest nu ook zijn laatste wedstrijd voor PSV heeft gespeeld, is de vraag. Hij wordt gehuurd van FC Barcelona, met een optie tot koop van tien tot elf miljoen euro. De Eindhovenaren willen de Amerikaans international dolgraag inlijven, maar het salaris - en de mogelijke interesse uit topcompetities - vormt een struikelblok.