PSV-directeur Brands blij met nieuwe CL-opzet: 'Goed voor het Nederlands voetbal'

PSV-directeur Brands blij met nieuwe CL-opzet: 'Goed voor het Nederlands voetbal'

22 april - 13:34 Laatste update: 16:18
50

Marcel Brands is blij met de nieuwe opzet van de Champions League. PSV stevent af op de landstitel en de algemeen directeur is van mening dat het goed is voor Nederlandse ploegen om zo vaak mogelijk tegen de absolute top te spelen. 

"Ik ben wel positief", begint Brands bij Studio Voetbal over de nieuwe Champions League-opzet, die vanwege het feit dat er meer wedstrijden gespeeld zullen worden ook behoorlijk wat criticasters kent. "Natuurlijk, we moeten het afwachten. Maar het is best wel interessant. Je gaat straks loten met twee ploegen uit elke pot. Wij zaten dit jaar in pot 3. Dan krijg je een ploeg uit pot 1 en 2 en 4, niemand uit 3, want daar zat je zelf in."

Met de nieuwe invulling speelt PSV tegen twee teams uit elke pot. "Enerzijds ga je tegen twee hele sterke ploegen spelen, maar ik denk wel dat het goed is voor het Nederlands voetbal dat je zulke zware wedstrijden speelt", vervolgt Brands. "Maar je gaat ook tegen twee ploegen uit pot 4 spelen. Daar liggen wellicht kansen. Je moet je niet rijk rekenen, maar het moet mogelijk zijn om bij die eerste 24 te komen, zodat je in ieder geval die tussenronde kan spelen. Dan is het een kwestie van kijken of je de laatste zestien weer kan halen."

Dat lukte de Eindhovenaren dit seizoen. Uiteindelijk bleek Borussia Dortmund, inmiddels halve finalist, over twee wedstrijden te sterk voor de formatie van trainer Peter Bosz.