Bijlow in de wachtkamer: 'Ik heb nog niets gehoord, heb geen garanties'

Bijlow in de wachtkamer: 'Ik heb nog niets gehoord, heb geen garanties'

22 april - 20:30 Laatste update: 20:34
41

Justin Bijlow weet nog niet of hij in de laatste vier wedstrijden van Feyenoord dit seizoen onder de lat staat, zo vertelt hij aan Voetbal International. De doelman van Feyenoord is na een slepende blessure weer volledig fit en hoopt met Oranje mee te gaan naar het EK.

Feyenoord-trainer Arne Slot gaf Timon Wellenreuther de voorkeur in de finale van de KNVB Beker. Beide keepers weten nog niet wie het seizoen in het doel afmaakt. "Ik hoop wel op die kans, maar heb nog niks gehoord", laat Bijlow optekenen. "Er zijn nog vier wedstrijden te gaan die ik graag wil spelen om inderdaad in de race te blijven voor deelname aan het Europees kampioenschap. Garanties daarop heb ik niet, niet van Feyenoord en niet van de bondscoach. Als ik mág keepen, zal ik sowieso moeten laten zien dat ik een hoog niveau haal. En daarna is het afwachten."

Bijlow benadrukt dat hij te allen tijde collegiaal is naar Wellenreuther. "Natuurlijk zou ik wel kunnen proberen een kolerelijer te zijn, maar dan ga ik mezelf verloochenen, zo zit ik gewoon niet in elkaar. Ik ben geen moeilijke jongen", zegt hij. "Dat is heel wat anders dan dat ik me erbij neerleg dat ik niet speel. Natúúrlijk wil ik spelen, dat wilde ik ook in de bekerfinale. Het is dus niet zo dat ik zeg: Oké, Timon, ga jij maar. Ik probeer het hem zo moeilijk mogelijk te maken, ook met als doel hem scherp te krijgen en te houden. Ik weet zeker, dat als ik mag spelen, hij dat dan ook doet bij mij. We gunnen elkaar het beste."